Hoos. 13, Room. 15

Hoos. 13 Room. 15

Hoosean kirjaa lukiessa en voi käsittää kuinka vakava rikos Jumalan hylkääminen oli. Tämän lukeminen pistää mietteliääksi. Herran pelko on viisauden alku sanoo sananlasku. Ehkäpä Herran pelosta nousee kuuliaisuus. On ihan hyvä välillä lukea kohtia, jotka muistuttavat siitä, että Jumalan kädessä on myös tuomio.

Roomalaiskirjeessä kristittynä elämisen peruskurssi saada päätökseen. ”Hyväksykää siis toinen toisenne, niin kuin Kristuskin on hyväksynyt omikseen teidät, Jumalan kunniaksi.” Meidät on kutsuttu elämään palvelevalla asenteella. Oikea kysymys ei ole mitä minä saan vaan mitä minä voin antaa. Näin kuitenkin levosta käsin, Kristuksen varassa. Paavali muistuttaa, että kaikki mitä hänkin on saanut aikaan on Kristuksen aikaansaanosta. Tehtävä ja tavoite on yhteinen. Niinpä hän pyytää rukoustukea myös Rooman seurakunnalta. Tässä on oppimista – yksi pyhä yhteinen seurakunta! 

Anna