Hoos. 14, Room. 16

Hoos. 14 Room. 16

Hoosean kirja päättyy vetoomukseen parannuksen teosta. Lupaukset hyvistä asioista, jotka seuraisivat parannuksen tekoa, ovat ihania. Viimeiseksi kysymykseksi jää kuka on niin ymmärtäväinen että käsittää sanat? Jeesuskin opetti että todellinen kuuleminen ja ymmärtäminen johtaa tekoihin. Jumala ei pakota ketään tottelemaan, mutta hän tekee kaikkensa että ymmärtäisimme, kuulisimme ja ottaisimme vastaan hänen lahjansa.

Paavalin kirjeen lopetus on puhutteleva. Harvasta ihmisestä voi meidän seurakunnassa sanoa, että on pannut henkensä alttiiksi tai ollut vankitoveri. Muiden meriittien osalta yhteneväisyyksiä kuitenkin löytyy. Teksti osoittaa, että Paavali tuntee monia kristittyjä läheisesti. Siitä nousee esille myös arvostus toisia kohtaan. On hyväksi antaa muille tunnustusta heidän työstään. Ehkä voisikin aloittaa pienen puhetavan muutostyön ja tehdä toisten kiittämisestä ja nostamisesta tavan.

Kaiken keskuksena on kuitenkin Jeesus ja Paavali nostaa esille tavoitteet. Ensinnäkin että kaikki kansat johdettaisiin uskoon ja kuuliaisuuteen. Tämä koskee meitäkin ja iloitsemme siitä että pelastus on edennyt tänne maailman ääreen saakka. Voimme yhä osallistua tämän tehtävän toteutukseen. Toisekseen Paavali haluaa, että Jumala saisi ylistyksen. Se toteutuu kun elämme antaen Jumalalle kunnian kaikesta. Se on oikein ja kohtuullista.

Siunausta päivääsi!

Anna