Miika 1, 2. Kor. 3

Miika 1 2. Kor. 3

Paavalilta on vaadittu suosituskirjettä ja ehkä kyseenalaistettu hänen pätevyyttään apostolina. Hänen mielestään teot puhuvat puolestaan ja kirjallinen tuotanto on näkyvissä uskovien elämän kautta sydämen ja elämän muutoksena, joka on Pyhän Hengen työtä. Paavali kuvaa jatkossa tarkemmin uutta ja vanhaa liittoa tällä kirjoitusteemalla. Uutta liittoa Jumalan kanssa ei hallitse kirjain vaan henki. Kirjain eli laki tuo tuomion ja kuoleman, mutta Henki tekee eläväksi!

Kristuksen tuntemista kuvataan nyt näköaistin kautta. Kun katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, Pyhä Henki muuttaa meitä saman kirkkauden kaltaiseksi. Peiliin katsotaan monesta syystä, mutta yleensä halutaan nähdä onko joku sellainen asia hyvin, jota emme itse pysty havaitsemaan. Kiireiselle ihmiselle kuten minä, vilkaisu riittää. Olisi kuitenkin hyvä viettää aikaa Jumalan kanssa, lukea Sanaa ja antaa Pyhän Hengen puhua, sillä Kristukseen katsominen vaikuttaa. Se kasvattaa, opettaa ja uudistaa!

Juha