Tiedotusposti

Hei,

KohtaamisPaikan NettiKirkko on ensi sunnuntaina klo 17 YouTube -kanavalla KohtaamisPaikka Jyväskylä. Tarjolla on kirkkokahvit lähetyksen jälkeen klo 18. Kirkkokahveilla käytetään Jitsi Meet -nimistä ilmaista sovellusta. Voimme avata niin monta pöytää kuin on tarpeen, mutta aloitamme kahdella pöydällä. Niissä on isäntä tai emäntä, joka ohjaa keskustelua. Ensi sunnuntaina näissä tehtävissä ovat Heli Peltola ja Tommi Franssila. Jos tulet mukaan, niin varaa oma kahvi- tai teekuppisi mukaan! 

Kirkkokahveille pääset lataamalla älypuhelimeen Jitsi Meet -sovelluksen. Kun avaat sovelluksen, niin se kysyy huoneen nimeä, johon olet menossa. Kirjoita siihen: KohtaamisPaikkaKirkkoKahvit1 tai KohtaamisPaikkaKirkkoKahvit2. Sitten oletkin kirkkokahveilla. Vaihtoehtoisesti voit tietoneella mennä osoitteeseen https://meet.jit.si ja kirjoittaa kenttään – start a new meeting – samat huoneen nimet kuin edellä. Päivitämme KohtaamisPaikan Fb-sivuille viikonlopun aikana  ohjeet kirkkokahveista. Voit myös pyytää ohjeita Tiinalta whatsappin kautta numerosta 0445243904.

Etäyhteyksien käyttämisen hyvä puoli on siinä, että joillekin kynnys osallistua erilaisiin ryhmiin on matalampi. Jos KohtaamisPaikka tuntuu sinulle kotoisalta seurakuntayhteydeltä ja olet vailla kotiryhmää, niin laita viestiä. 

Puhuin pääsiäisen NettiKirkossa ylösnousemuksen merkityksestä, 1 Kor 15:1-8. Tiivistin opetuksen kolmeen näkökulmaan.

1. Ylösnousemus vahvistaa sen, mitä ristillä tapahtui. Voimme luottaa syntien anteeksiantoon, risti sai sen aikaan. Jumala ei kaivele esiin vanhoja syntejämme. Syntimme sinä heität meren syvyyteen, Miika 7:18-19.

2. Ylösnousemus antaa toivon ja tulevaisuuden. Kuolema on Jeesukseen uskoville “kuoleman uneen nukkumista”. Odotamme heräävämme aamulla. Emme tiedä tarkasti sitä, missä järjestyksessä asiat tapahtuvat, mutta lopputulema on selvä: saamme olla aina Herran kanssa! 1 Kor 2:9 “Me julistamme niin kuin on kirjoitettu: mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, mitä ihminen ei ole voinut sydämessään aavistaa, minkä Jumala on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat.” Voimme aavistella elämää Jeesuksen seurassa kuoleman jälkeen, mutta silti se on parempaa kuin kuvittelemme. 

3. Ylösnousemus avaa näköalan nykyhetkeen: Jeesus on kanssamme joka hetki. Hän antaa syvän merkityksen elämällemme. Hän puhuu meille, voimme kokea Hänen kulkevan kanssamme. Voimme olla mukana kertomassa Hänestä uusille ihmisille. Tällä elämällä on iso merkitys. 

Pääsiäispäivä on kerran vuodessa, mutta Jeesus on todellinen joka ainut päivä. Jeesuksen ristinkuoleman ja ylösnousemuksen jälkeen tämä maailma on erilainen. Se ei ole tullut vielä kaikille ilmeiseksi, mutta me tiedämme sen sydämessämme. 

Jeesuksen tuntemisen iloa ja toivoa elämääsi!
Mika ja Tiina