Miika 2, 2. Kor. 4

Miika 2 2. Kor. 4

Paavalin puolustupuhe jatkuu. Hän oli kovin varma siitä, että hän tuo esiin totuuden toimiessaan Jumalan palvelijana. Paavalin varmuus perustui varmaan hänen oman elämänsä todistukseen, joka oli aivan ainutlaatuinen. Suhde Jeesukseen alkoi aivan yllättäen hänen vielä vainotessaan kristittyjä. Jeesus ilmestyi hänelle valona ja loisti hänen sydämeensä saakka. Ihmeellisten tapahtumien kautta hän kasvoi kutsumuksessaan pakanoiden apostoliksi.

Hän ei anna periksi eikä luovuta, vaikka tunnustaa ja tunnistaa oman rajallisuutensa saviastiana sanoman julistajana. On lupa olla heikko, sillä valo tuleekin Jumalasta. Heikkous antaa enemmän tilaa Jeesuksen elämälle meissä ja meidän kauttamme. ”Sen tähden emme lannistu. Vaikka ulkonainen ihmisemme murtuukin, niin sisäinen ihmisemme uudistuu päivä päivältä” (16). Tässä meillekin evankeliumia, sillä armo riittää, uudistaa ja menee eteenpäin. ”Let the Son shine”.

Juha