Miika 4, 2. Kor. 6

Miika 4 2. Kor. 6

”Jumalan työtovereina me vetoamme teihin: ottakaa Jumalan armo vastaan niin, ettei se jää turhaksi”! Paavali muistuttaa, että toimiessamme Jumalan työtovereina ja palvelijoina, emme saa antaa loukkaantumisen aihetta kenellekään. Mahdoton tehtävä, mutta tämän periaatteen tulee antaa ohjata elämäämme kristittynä, sillä olemmehan ”Kristuksen tuoksu ja kirje”, joka on todistuksena lähimmäisillemme. Walk ja talk tulisi olla samannäköistä!

Paavalin mukaan vaikeuksia tulee olemaan monipuolisesti ja riittävästi. Fyysinen, psyykkinen , sosiaalinen ja henkinen hyvinvointi joutuvat koetelluksi. Itsestä täytyy opetella pitämään huolta, jotta ei huonoilla elitavoilla ja valinnoilla ole tuhoamassa Jumalan ”temppeliä”.

Varsinkin kompromissit tämän maailman arvojen ja ihanteiden kanssa voivat viedä meidät tuhoon ja eroon Jumalasta. Ei kannata luovuttaa, sillä Jumala lupaa:” Minä asetun heidän keskelleen ja vaellan heidän mukanaan. Minä olen oleva heidän Jumalansa ja he minun kansani.”(16) Tärkeää on myös se, että ei jää huolineen yksin, vaan tulee ihmisten ilmoille ja seurakuntaan, vaikka vain netin kautta!

Juha