Sef. 3, Gal. 5

Sef. 3 Gal. 5

Tänään jäin miettimän hengen ja lihan hedelmiä. Toistensa vastakohtia, haluavat ja tuottavat eri asioita. 
 
Liha, luonnollinen ihminen, ”minä ite” tuottaa aika tuhoisaa hedelmää. Siveettömyys. Saastaisuus. Irstaus. Epäjumalan palveleminen. Noituus. Vihamielisyys. Riidat. Kiihkoilu. Kiukku. Juonittelu. Eripuraisuus. Lahkolaisuus. Kateus. Juomingit. Remuaminen. Pystyisinkö itseäni tsemppaamaan niin, että muuttuisin? Etten koskaan enää tekisi, ajattelisikaan mitään tämän suuntaista? Ei edes pienintä kateuden häivähdystä käväisisi mieleni sopukoissa? Ei kyllä omilla lihaksilla onnistuisi. En pystyisi itseäni kasvattamaan. Eli lain noudattaminen ei onnistu omin voimin. 
 
Hengen hedelmä kuulostaa ihan toisenlaiselta. Rakkaus. Ilo. Rauha. Kärsivällisyys. Ystävällisyys. Hyvyys. Uskollisuus. Lempeys. Itsehillintä. Tämä lista kuvaa sitä, mitä lain nuodattaminen saa aikaan. Jumala haluaisi, että elämä ja kanssakäyminen meidän ihmisten välillä olisi tämän listan kaltaista. Pystysisinkö näihin itse? Aina ja jatkuvasti? Eipä onnistuisi ainakaan minulta. Niin luulen, ettei sinultakaan. 
 
Onneksi on kyse Pyhän Hengen työstä meissä. Jumala mieluusti antaa Pyhän Hengen meille, kun sitä pyydämme. Olemmehan hänen rakkaita lapsiaan, ja hän haluaa antaa lapsilleen parhaita lahjoja. (Luuk 11:13) Ja Pyhä Henki mieluusti kasvattaa meissä tätä hedelmää. (Joh 14:16,17 ; Joh 16:13-15)  Minun tehtäväksi jää vain pyytää ja antaa Hänen tehdä työtään. ”Älkää juopuko viinistä, sillä siitä seuraa rietas meno, vaan antakaa Hengen täyttää itsenne.” (Ef 5:18)
 
Näinä koronaikoina tuntuu, että tarvitsen erityisesti näitä Pyhän Hnegen tuomia hyviä hedelmiä. Tule Pyhä Henki tähänkin päivään – kiitos, että tulet ja olet kanssani tänäänkin.
 

Tiina