Sak. 1, Ef. 2

Sak. 1 Ef. 2

Sakarjan kirjassa enkelille kerrotaan: “Me olemme kulkeneet maata ristiin rastiin, ja yhä on kaikkialla hiljaista”. Tekstistä tuli tunne että enkeli ahdistui tästä tiedosta ja kääntyi Herran puoleen: “kuinka kauan kestää, ennen kuin armahdat…Olethan ollut niille vihoissasi jo seitsemänkymmentä vuotta”.
Tämä kohta yhdistyy mielessäni tähän aikaan. Korona ja sen tuoma eristys on hiljentänyt maan. Jeesuksen kuolemasta ja ylösnousemuksesta on jo toista tuhatta vuotta. Ja edelleen me ihmiset yksilöinä, ryhminä, kansakuntina teemme sitä mikä on väärin Jumalan silmissä.
Uuden testamentin kohta kertoo siitä, kuinka Jeesus tekee meidät eläviksi. Ja meidän elämäämme tulee tarkoitus.
Herra, rukoilen että armahdat meitä ja päästät meidät tästä koronan tuomasta ahdistuksesta. Herra pyydän, että tämä korona ei toisi pelkkää kuolemaa ja ahdistusta, vaan sen aikana mahdollisimman moni löytäisi elämän ja tarkoituksen, sinussa, sinun kanssasi, sinun luomuksena. Anna Herra meille sinun rauhasi ja voimasi näinä aikoina.

–Tomppa