Tiedotusposti

Hei,

KohtaamisPaikan NettiKirkot jatkuvat sunnuntaisin klo 17. Voit katsoa tallenteita NettiKirkoista YouTube -kanavalta KohtaamisPaikka Jyväskylä. Tallenteista joudutaan poistamaan laulut, mutta niissä säilyvät muut osuudet. Tätä kirjoittaessani emme vielä tiedä kokoontumisrajoitusten höllentämisen merkitystä seurakuntien elämään kesällä. Tuntuisi hyvältä kokoontua yhteen, mutta isommalla joukolla se ei näytä olevan edelleenkään mahdollista.

Opetin viime sunnuntaina ilosta. Otin esille kolme näkökulmaa:
-Pyhä Henki vaikuttaa iloa, Gal 5:22
-meidän omilla valinnoillamme on myös merkitystä, Fil 4:4
-Jumala iloitsee sinusta, Sefanja 3:17

Ilossa ei ole kysymys siitä, mitkä ovat elämämme olosuhteet. Ilo ei liity siihen, että elämämme olisi ongelmatonta. Filippiläiskirjeessä Paavali kehottaa iloitsemaan aina. Kehotus on kokonaisuudessaan tällainen: ”Iloitkaa aina Herrassa.” Voin iloita siitä, että Jeesus on hyvä ja Hän on aina sama. Minun ei tarvitse yrittää iloita elämän vaikeista asioista. Kun Paavali kirjoitti Hengen hedelmistä, niin ilo oli hedelmien listalla toisena, heti rakkauden jälkeen, Gal 5:22. Vaikuttakoon Pyhä Henki iloa elämässämme erityisesti näinä aikoina.

Sefanjan kirja oli viime viikolla KohtaamisPaikan raamatunlukuohjelmassa. Kirja tulee lukuohjelmassamme vuoroon noin kerran 2,5 vuodessa, joten tuntui tärkeältä nostaa esiin kirjan lopusta tämä jae: ”Herra Jumalasi, on sinun kanssasi, hän on voimallinen, hän auttaa. Sinä olet hänen ilonsa, rakkaudessaan hän tekee sinut uudeksi, hän iloitsee, hän riemuitsee sinusta.” Tätä lupausta ei ole helppoa ottaa vastaan, siihenkin tarvitaan Pyhän Hengen uudistavaa työtä koko olemuksessamme.

Ilo ei tule pakottamalla, vaan Hengen hedelmänä ja Jeesuksen hyvyyden saadessa tilaa meissä. Olemme Jumalan rakkaita lapsia ja se on ilon pohjavireenä. Viime sunnuntain puheen voit kuunnella täältä: https://www.youtube.com/watch?v=a-3ABE51Q3w&t=1687s

KohtaamisPaikan hallituksen talouskooste huhtikuulta:
-tulot     7191 euroa (koko vuosi 30 417 euroa)
-menot  6716 euroa (koko vuosi 28 700 euroa)

Iloa elämääsi!
Mika ja Tiina