Sak. 3, Ef. 4

Sak. 3 Ef. 4

Todella ajankohtainen poiminta tämän päivän teksteistä: “Yhdessä hetkessä minä otan pois tämän maan synnin…te saatte elää rauhassa, te kutsutte ystäviänne viiniköynnöksen ja viikunapuun alle”. Koronaeristyksessä nämä sanat tuovat lohtua.
Toinen poiminta tämän päivän teksteistä: “Hylätkää kaikki katkeruus, kiukku, viha, riitely ja herjaaminen, kaikkinainen pahuus. Olkaa toisianne kohtaan ystävällisiä ja lempeitä ja antakaa toisillenne anteeksi, niin kuin Jumalakin on antanut teille anteeksi Kristuksen tähden.” Näinä aikoina on paljon vihaa, katkeruutta, kiukkua, riitelyä yms. liikkeellä.
Korona-ahdistus ja -eristys tuo esiin ihmisestä hänen huonoja puoliaan. Teksti kehottaa meitä muistamaan kuinka paljon Jumala on antanut meille anteeksi. Näinä aikoina meidän tulee muistaa tämä. Maailmassa on tällä hetkellä tilausta ja kysyntää ystävällisille ja lempeille ihmisille. Tässä on jokaiselle kristitylle työsarkaa, tähän Jumala on meitä valmistanut ja tähän kutsunut.

–Tomppa