Sak. 4, Ef. 5

Sak. 4 Ef. 5

Tämän päivän tekstit ovat hyvin erilaisia. Vanhan testamentin teksti jää kaukaiseksi, käsittämättömäksi. Uuden testamentin teksti taas hyvin konkreettista, selkeää ja antaa viisaita ohjeita elämiseen tänä päivänä, vaikka teksti kirjoitettu jo pari tuhatta vuotta sitten.
Huomaan että mieleni tekisi pureutua vanhan testamentin tekstiin. Tutkia sitä ja löytää niistä ensilukemalta käsittämättömistä lauseita merkityksiä. Mutta miksi? Raamatun sanoman ja sen tekstien pohdiskelu ja tutkiminen antaa paljon ja on tärkeää. Mutta teenkö sitä sen takia että haluaisin elää enemmän sellaista elämää mihin Jumala on minut tarkoittanut. Teenkö sitä se takia että se lähentää suhdettani Jumalaan? Vai teenkö sitä se takia, että voin sen varjolla sivuuttaa (tai jättää vähemmälle huomiolle) sellaiset kohdat raamatusta, joissa ei tulkintaa tarvita ja jotka haastavat nykyisen elämäntapani?
Tuota edellä olevaa olisi hyvä miettiä kun lukee raamattua. Jospa tänään antaisi aikaa tuon uuden testamentin kohdan pohdiskeluun ja siihen, miten voisin siitä opitut asiat ottaa käytäntöön elämässäni jo tänään…

–Tomppa