Sak. 7, Luuk. 2

Sak. 7 Luuk. 2

Tämän päivän vanhan testamentin tekstin äärellä mieleeni heräsi kysymys: “Miksi vietän juhlapyhiä?”. Onko joulu, pääsiäinen yms. sellaisia hetkiä jolloin erityisesti pyhitän aikaani Jumalalle. Vai käytänkö ajan sittenkin itseeni?
Uuden testamentin äärellä käydään Jeesuksen syntymä, lapsuus ja nuoruus pikakelauksella läpi. Paljon noista ajoista on kirjoittamatta. Paljon on kirjoitettu mutta lienee enemmän mielikuvituksen tuotetta.
Tähän aikaan liittyy mielikuva täydellisestä tarinasta. Kuinka työura tai henkilökohtainen kehittyminen esim. urheilijana lähtee jo lapsuudesta ja kuinka kaikki askeleet siitä eteenpäin on kohti tavoitetta ja hyvin dokumentoituna. Moni meistä, jotka harhailevat elämän polulla, miettii että ei tästä (elämästäni) nyt kovin erikoista tarinaa tullutkaan. Tässä voimme ottaa oppia raamatusta. Jeesuksen maanpäällinen vaellus on kuvattuna yksittäisinä hetkinä. Samoin kuin monen muun raamatun hahmon koko elämä. Se mitä teemme nyt, on tärkeämpää kuin mitä teimme tai olimme tekemättä aikaisemmin.

–Tomppa