Sak. 13, Luuk. 8

Sak. 13 Luuk. 8

Jeesus opetti kylväjävertauksesta, että hyvään maahan pudonnut siemen tarkoittaa ihmisiä, jotka sanan kuultuaan pysyvät siinä puhtain ja ehein sydämin ja kestävinä tuottavat satoa. (Luuk. 8:15). Rima tuntuu olevan korkealla! Mitä Jeesuksen sanat puhtaasta ja eheästä sydämestä ja kestävyydestä tarkoittavat?

Luukkaan 8. luvun ihmiset toimivat uskonsa tai epäuskonsa mukaan. He ovat rohkaisevia tai varoittavia esikuvia siitä, miten hyvästä ja huonosta maasta ja miten siemen itää, versoo ja kasvattaa hedelmää. Hyvään maahan pudonnut siemen:

  • Ei peittele uskoa ja Jeesukselta saamaansa hyvää ja pelastusta – lamppu laitetaan lampunjalkaan, jotta se valaisee huoneen. (Luuk. 8:16)
  • Kuulee ja myös toimii Jumalan sanan mukaan (j. 21)
  • Turvaa Jeesuksen myrskyjen ja pelkojenkin keskellä (j. 25)
  • Kertoo Jeesuksesta sillä paikalla, johon on elämässä joutunut. Monelle se tarkoittaa nykyisiä elämänpiiriä (j. 38–39)
  • Uskoo Jeesuksen voivan auttaa vastaamattomien rukousten ja parantumattoman sairauden keskellä (j. 43–44)ja jopa kuoleman edessä (j. 52–56).

On helppo tuomita toiset reaktiot vääriksi ja toiset oikeiksi. Ja silti on niin helppo tehdä itse samat virheet. Olennaista ei olekaan se, miten me reagoimme, vaan kehen me katsomme ja keneltä pyydämme apua tosi paikan tullen.

Heli