Sak. 14, Luuk. 9

Sak. 14 Luuk. 9

Sakarjan profetiat rohkaisivat Israeliin palannutta pakolaisten pientä joukkoa, joka oli aloittanyt kotiensa ja maansa jälleenrakennuksen. Sakarjan kirja sisältää myös runsaasti Messias-ennustuksia ja näkyjä tulevasta ajasta, jolloin Jumalan hallitsee kaikkia kansoja.

Sakarjan aikalaiset jäivät odottamaan profeetan ennustusten toteutumista. Vasta ihmiset Jeesuksen ajasta eteenpäin saivat todistaa Sakarjan kirjan messiasennustusten toteutumista. Edes Jeesus ei saanut todistaa loppujen Sakarjan profetioiden täyttymistä vaikka hän keskusteli kirkastusvuorella jopa Mooseksen ja Elian kanssa (Luuk. 9: 29–31).

Jumalan pelastushistoria toteutuukin pala palalta. On jännittävää miettiä ja kysellä, mikä rooli meidän ajallamme ja seurakunnillamme onkaan Jumalan valtakunnan tulemisessa! Olisin siinä oikein mielelläni mukana enkä vain sivustaseuraajana.

Rukoillaan meille ymmärtäväistä sydäntä ja rakkautta, että erotamme mikä on hyvää ja tärkeää (1. Kun. 3:5, 9, Fil: 1:9–10) ja että saamme voimaa hyviin tekoihin ja puheisiin (2. Tess. 2:16–17).

Ehkä vallitseva koronatilanne ja nykyiset tapahtumat pääsevät Jumalan pelastushistorian lehdille!

Heli