Mal. 1, Luuk. 10

Mal. 1 Luuk. 10

”Mutta te häpäisette minun nimeni, kun ajattelette, että Herran pöydän saa saastuttaa tuomalla kelvottomia uhrilahjoja.” (Mal. 1:12)

Vanhassa liitossa uhrieläinten täytyi olla virheettömiä (ks. 3. Moos. 1 ja 3). Uudessa liitossa tuo virheetön, kertakaikkinen ja lopullinen uhri oli Jeesus (Hepr. 9:14). Vain Jeesuksen veressä meillä on lunastus ja rikkomustemme anteeksianto (Ef. 1:7). Häpäisemme Jumalan nimen, jos ajattelemme, että voimme päästä Jumalan yhteyteen muutoin kuin Jeesuksen kautta.

Kautta maailman on ihmisiä, jotka kantavat erilaisia uhrilahjoja epäjumalilleen saavuttaakseen heidän suosionsa. Kautta maailman on myös ihmisiä, jotka turvautuvat Jeesukseen ja antavat koko elämänsä ”pyhäksi ja eläväksi, Jumalalle mieluisaksi uhriksi” (Room. 12:1).

En tiedä, kenet tämä lyhyt teksti tavoittaa. Onko sinulle selvää, kummassa joukossa kuljet? Jos et vielä ole Jeesuksen joukoissa, niin rohkaisen tulemaan mukaan, sillä ”Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän” (Joh. 3:16).

Pekka