1. Moos. 1, Luuk. 13

1. Moos. 1 Luuk. 13

Luomiskertomuksessa minua on erityisesti puhutellut se, että jo siinä voidaan nähdä kolmiyhteinen Jumala, vaikkei sitä suoraan mainitakaan (ks. jae 26). Puhuttelevaa on myös se, että Raamatun toisessa jakeessa mainitaan Jumalan henki. Jeesus ja Pyhä Henki ovat siis olleet jo alusta mukana!

Monesti kuulee sanottavan, että ”kyllä minä uskon Jumalaan, mutta mitä merkitystä on Jeesuksella ja Pyhällä Hengellä”. Silloin voi todeta, että mitään ei ole luotu ilman Jeesusta ja Pyhää Henkeä. Kuva Jumalasta on vajaa, jos sitä ei ymmärretä kolminaisuuden kautta. Tämä on merkityksellistä myös uskon kannalta, koska Jeesuksessa Jumala on tullut kaikkia ihmisiä lähelle. Pyhä Henki puolestaan on puolustaja, jonka Jeesus on meille lähettänyt tähän maailmaan.

Ylistys ja kiitos sinulle tänäänkin, pyhä, kolmiyhteinen Jumala: Isä (Luoja), Poika (Lunastaja) ja Pyhä Henki (Eläväksi tekijä)!

Pekka