1. Moos. 9, Luuk. 21

1. Moos. 9

Jos oli arkissa huolehdittu, miten eletään uudessa todellisuudessa, huoli oli ollut turha. Nooan perheen ”uuteen normaaliin” Jumala itse antoi ohjeita Nooalle ja hänen pojilleen, miten elää ja mitä syödä. Sateenkaari on Jumalan ja Nooan välisen liiton merkki. Liitot ovat Raamatussa Jumalan toimintatapa ihmisen kanssa. Sateenkaaresta muistamme nämä tapahtumat ja Jumalan lupauksen.

Luuk. 21

Tässä luvussa on kerrottuna temppelin hävitys, Jerusalemin hävitys ja Jeesuksen toisen tulemista ennakoivia asioita. Kaikista jakeista ei ole amatöörilukijan helppo tietää, mitä asiaa ne koskevat. Yhä uudestaan rakennun ohjeesta nostaa pää, kun ympärillä on kummallisia, vaarallisenkin näköisiä ilmiöitä. Ei siis ole ohjeena nostaa leukaa vaan pää. Päällä on vaikeuksien ja kauheuksien keskellä taipumus pudota alas. Jumala tietää sen. Katseeseen eteenpäin ja rohkeuteen on lupa ja sille nousee perustelu Isän Jumalan rakkaudesta ja huolenpidosta. Pelkän toivottelun varassa meidän ei siis tarvitse kaikkea huolestuttavaa kohdata. ”Nostakaa rohkeasti päänne pystyyn” (jae 28).

Pirkko