1. Moos. 10, Luuk. 22

1. Moos. 10

Tässä luvussa luetellaan Nooan poikien jälkeläiset. Heistä haarautuivat kansat maailmaan vedenpaisumuksen jälkeen (jae 32). Vaikuttavaa. Meidänkin alkujuuremme ovat näissä sukuhaaroissa. Ehkä joku on nähnyt vaivaa tehdä näistä listoista sukupuita tai ajatuskarttoja. Miten lista jatkune sitten nykyaikaa kohden? Surullista on ajatella, kuinka vuosituhansien aikana on sodittu, vaikka alun perin olemme kotoisin samasta veljessarjasta, jopa samasta Nooan pojasta. Rakkaudelle on tarvetta, siihen Jeesus antoi esimerkkiä.

Luuk. 22

Tässä luvussa on pääsiäisen ajan tapahtumat. Minut pysäytti Jeesuksen tarkat ohjeet pääsiäisaterian valmistamiseen liittyen. Vastaavaa tarkkuutta ohjeissa oli muutamaa lukua aiemmin aasinvarsan hankintaprosessissa. Jeesus siis pystyy antamaan aivan yksityiskohtaiset ohjeet silloin, kun tilanne niin vaatii. Luulen, että opetuslapset tarvitsivat näissä ihmiskunnan historian vaiheissa kokemuksen tarkasta johdatuksesta. Aina omassa elämässä ei näin tarkkaa johdatusta tunnista ainakaan etukäteen, on se silti ollut. Tänäänkin on.

Pirkko