1. Moos. 12, Luuk. 24

1. Moos. 12 Luuk. 24

Minua on puhuttelee Luukkaan evankeliumin viimeisen luvun jae 27: ”Ja hän selitti heille Mooseksesta ja kaikista profeetoista alkaen, mitä hänestä oli kaikissa kirjoituksissa sanottu.” Jokainen Raamatun teksti liittyy punaiseen lankaan, joka kulkee läpi Raamatun. Tarkoitan Jumalan pelastussuunnitelmaa, joka huipentui Jeesuksessa. Jeesuksen opettaessa ihmiset ymmärsivät kirjoitukset. Kuolemansa jälkeen juuri hän osoitti, että juuri niin pitikin tapahtua. Uskon, että aivan samoin mekin voimme avata Raamatun ja lukea kirjoituksista ja todeta, että juuri näin pitääkin tapahtua. Kun tulee koettelemuksia, voimme kestää ne tietäen, että Jumala on yhä ohjaksissa.

Jumala sanoo Abramille ”sinun saamasi siunaus tulee siunaukseksi kaikille maailman kansoille” (1. Moos. 12:3). Kutsuessaan Abramin lähtemään maastaan Jumala ajatteli kaikkia maailman ihmisiä, meitäkin. Tämä sama sanoma kulkee läpi Mooseksen kirjojen ja kautta Raamatun. Vaikka ympärillä tapahtuu mitä, Jumalan suunnitelmaa ei voi pysäyttää. Ajattelen, että Mooses ei elänyt elämäänsä ennalta määrätysti, vaan sai aivan vapaasti tehdä valintoja kuten mekin. Se näkyy siinäkin, kuinka hän Jumalan tahdon vastaisesti antoi vaimonsa (jopa kahdesti) hallitsijan vaimoksi saadakseen itselleen turvaa. Jumala ei kuitenkaan luopunut suunnitelmastaan vaan pysyi uskollisena. Hän auttoi Sarain pois hovista ja johdatti heitä eteenpäin. Uskon, että Jumala huolehtii meistä samalla tavoin. Hän tietää ettemme ole hyviä, mutta on silti uskollinen meitä kohtaan ja rakastaa meitä.

Anna