1. Moos. 13, Fil. 1

1. Moos. 13 Fil. 1

Abrahamin elämä on usealla tapaa esikuva kristityn elämästä. Hän lähti Jumalan kutsusta kohti vierasta seutua luottaen lupaukseen. Tässä luvussa Abram antaa Lootin valita rehevän seudun ja tyytyy itse karumpaan alueeseen. Jumala kuitenkin muuttaa näkökulman, sillä hän näkee enemmän ja pidemmälle kuin ihminen. Abram saa tuolloin Jumalalta lupauksen niin isosta määrästä jälkeläisiä, ettei sitä voi laskea! Me näemme tänä päivänä, että lupaukseen saattoi luottaa. Raamatussa annetaan lupauksia myös meille. Uskallammeko me luottaa niihin ja lähteä liikkeelle?

Filippi oli kaupunki, jossa asui lähinnä kreikkalaisia. Seurakunta oli syntynyt Paavalin toisen lähetysmatkan aikana. Paavali kirjoitti tämän kirjeen vankilasta. Hän ei moiti kirjeessä Filippiläisiä ollenkaan. Minua puhuttelee se, kuinka Paavali katsoo tulevaisuuteen ja rohkaisee toisia. Hän luottaa täysin Jeesukseen ja näkee pidemmälle, elämän joka ei pääty kuolemaan. Tämä huipentuu jakeessa 21: ”Minulle elämä on Kristus ja kuolema on voitto”. Toivon, että mekin saisimme tuon kirkkaan näkökyvyn, ilon ja voiman jatkaa samaa taistelua, kuin Paavali ja Filippiläiset!

Anna