1. Moos. 15, Fil. 3

1. Moos. 15 Fil. 3

Jumala vahvistaa liittonsa Abramin kanssa. Jae 6: ”Abram uskoi Herran lupaukseen, ja Herra katsoi hänet vanhurskaaksi.” Jumala kertoo Abramille lisää tulevista tapahtumista. Abramista polveutuu merkittävä kansa, mutta he eivät valloitakaan maata heti, vaan vasta satojen vuosien kuluttua. Tämä luku vahvistaa käsitystäni Jumalasta kansakuntien Jumalana, sillä hän ei hävitä yhtään kansaa noin vain pois tieltä, vaan antaa aikaa parannuksen teolle. Vasta kun syntien määrä on täysi, on aika hävittää muut kansat pois. Sama tapahtui Nooan aikoina ja ymmärtääkseni sama on edessä lopun aikoina. Meidän ihmisten perspektiivistä vuosikymmen on jo pitkä aika pahuudelle, mutta Jumala on pitkämielisempi, antaen tässä tapauksessa reilusti yli 400 vuotta aikaa! Jos Jumala ei olisi näin pitkämielinen, niin tuskin olisikaan enää yhtään ihmistä maan päällä 😉 Toinen huomioni herättänyt asia tässä luvussa on, kuinka Jumala vastaa Abramin pyyntöön merkistä. Vaikka Abram tottelee uhraamalla eläimet, hän joutuu odottamaan pitkään vastausta, itse asiassa pimeässä ja peloissaan. Ei ole kevyt asia kertoa kansojen kohtaloista. Ajattelen, että tässä näkyi Jumalan tuska siitä, että hänen kansansa joutuu kärsimään orjuudessa ja että luvattua maata valloitettaessa hän joutuu asettumaan luomiaan ihmisiä vastaan. Jumalalla on hyvät suunnitelmat ja ihmisten pahuus tuottaa hänelle tuskaa.

Paavali opettaa samasta asiasta, joka näkyi Abramin elämässä. Usko tekee vanhurskaaksi. Paavali kertoo, että jos pisteitä keräämällä saisi pelastuksen, Paavalilla olisi pisteitä enemmän kuin useimmilla muilla. Näin ei kuitenkaan ole. Omin ansioin hankitut pisteet vain haittaavat pelastusta, koska silloin ei turvaudu enää Jumalaan. Jumalaan turvautuminen ei kuitenkaan ole sitä, että heittäisi hanskat tiskiin ja olisi surkea. Edelleen ihmisen toiminta voi näyttää ulospäin jopa samalta. Vaikuttimet vain ovat muuttuneet. En enää kerrytä pisteitä itselleni, vaan annan Jeesukselle tilaa elämässäni. Minua tämä lohduttaa, sillä kun lakkaan keräämästä ja ottamasta pisteitä vastaan, myöskään miinuspisteet eivät enää kerry. Saan kokea armon ja ilon, josta tässäkin luvussa niin paljon kerrotaan. Arvoni tulee silloin suoraan Jumalalta.

Armon ja ilon täyttämää päivää sinulle!

Anna