1. Moos. 40, Tit. 2

1. Moos. 40 Tit. 2

Terveen opin mukainen elämä

Otsikko oli varsin kiehtova. Terve oppi on nykyisin varmaan yhtä hakusalla kuin ennenkin, mutta se ei yksin riitä, sillä vasta terveen opin mukainen elämä tuo onnen, autuuden ja hyvinvoinnin?! Tituksen tehtävänä oli asettaa laadukas johtajisto seurakuntaan ja saattaa valmiiksi muutos annettujen ohjeiden mukaan (1:5). Paavali antaa ohjeeksi hyvin kokonaisvaltaisen paketin. Puhe (nykyisin voitaisiin ehkä sanoa viestintä) ja opetus on tärkeä osa muutosta. Sen lisäksi tarvitaan oman elämän esimerkkiä, jotta sanoma olisi uskottavaa. Eri ikäisille on hyvä antaa erityyppisiä ja käytännönläheisiä ohjeita arvokkaaseen elämään. Tavoitteena on elää Jumalan kunniaksi siten, että oltaisiin hyvänä todistuksena myös vastustajille.

Pääjakeiksi nousivat 11 ja 12. Niissä kuvataan ihmisen kasvu – ja muutosprosessia, jonka saa aikaan Jumalan armo! Avainsanoja ovat muutos, terve usko, arvokas elämä, Jumalan kunnioitus ja kestäväisyys. (Poika tekee tässä vieressä gradua, siitä ideana tämä loppulitania:)

Juha