1. Moos. 41, Tit. 3

1. Moos. 41 Tit. 3

Tit 3 Kristittynä maailmassa – uusi normaali uskovana

Luku korostaa Jumalan työtä kristityn kasvussa. Jumala pelasti ja uudestisynnytti meidät pesemällä puhtaaksi. Pyhän Henki uudisti, ja Jeesus vanhurskautti ikuiseen elämään. Miten tähän uuteen normaaliin siirtyminen käytännössä tapahtuu? Vaikka kasvun toivoisi tapahtuvan nopeasti, kuten kaikki muukin nykyisin tapahtuu, ei se ole totta ainakaan omalla kohdallani. Kasvu on hidasta ja vaatii hyvää puutarhuria. Varsinkin luonteen kasvu eli lempeys, ystävällisyys ja kuuliaisuus harjaantuvat harjoittamalla ja vuorovaikutuksessa toisten kanssa. Palautteella ja hyvän huomaamisella on iso rooli kasvussa. Hyvän tekemisen ahkerointi on myös tämän luvun mukaan hyvää ja hyödyllistä!

Tuli vielä mieleen Jeesuksen kaste ja Pyhän Hengen vuodatus. Heti tapahtuman jälkeen Jeesus vietiin autiomaahan Paholaisen kiusattavaksi. Tämäkin lienee tuttua kristitylle. Kai muistat, millä Jeesus puolusti itseään? ”Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka lähtee Jumalan suusta!” (Matt. 4:4)

Juha