1. Moos. 50, Hepr. 8

1. Moos. 50 Hepr. 8

“Te kyllä tarkoititte minulle pahaa, mutta Jumala käänsi sen hyväksi. Hän antoi tämän kaiken tapahtua, jotta monet ihmiset saisivat jäädä henkiin.” 1 Moos 50:20.

 

Joosefin sanoissa veljilleen on tärkeä opetus ja muistutus. Jumala käänsi Joosefin kokemat vaikeat vaiheet siunaukseksi niin koko perhekunnalle kuin kokonaisille kansoille. Joosefin kertoma ajatus muistuttaa myös siitä, että hän on Jeesuksen esikuva. Jeesukselle tehtiin pahaa, mutta Jumala käänsi tuon kaiken pelastukseksi monille. 

Silloin kun koemme vastoinkäymisiä ja vaikeita asioita, niin olemme vedenjakajalla. Emme näe asioiden kokonaisuutta. Vaarana on katkeroituminen ja selän kääntäminen Jumalalle. Joosef säilytti uskon Jumalaan orjatyössä ja vankeudessa. Hän joutui vankilaankin syyttömänä. Joosefin myöhemmät vaiheet puhuvat vahvasti siitä, miten Jumala käänsi Joosefin elämän siunaukseksi muille. Rukoilen sitä, että me säilyttäisimme uskon Jeesukseen kaikissa vaiheissamme.

Mika