2. Moos. 7, Jaak. 2

2. Moos. 7 Jaak. 2

Kirjoitan näitä tekstejä kesäkuun alussa. Näinä viikkoina on puhuttu paljon mustien kokemasta rotusorrosta. Raamatun teksti on siis hyvin ajankohtainen tältäkin osin! 
 
Päivän lukua lukiessani muistui mieleeni eräs tilanne lontoolaisessa kirkossa ajalta ennen KohtaamisPaikan syntyä, 90-luvun loppupuolelta. Olimme tutustumassa erilaisiin uudistuneisiin seurakuntiin. Seurakunnat olivat erilaisia kokoontuen erilaisissa tiloissa ja kooten erilaisia ihmisryhmiä. Tämä seurakunta oli koolla isossa varastohallissa, ja siellä oli paljon ihmisiä eri etnisistä ryhmistä ylistämässä Jeesusta. 
 
Silmäni kiinnittyivät yhteen mieheen. Hänen vaatteensa olivat nuhjuiset, hän oli likainen, tukka hasotti. Hän oli varmaan kadulla asuva alkoholisti. Huomasin ajattelevani, että ”huh, enpä haluaisi istua tuota miestä lähellä”.  Kirkko jatkui ja kohta näin yhden seurakuntalaisen menevän tämän miehen viereen istumaan ja alkavan juttelemaan hänelle! Ihmetellen ihailin tämän seurakuntalaisen lämmintä – mielestäni myöskin rohkeaa – suhtautumista kirkkoon tulleeseen mieheen ja samalla häpesin omia ajatuksiani.
 
Tänään haluan rukoilla itselleni sitä, että näkisin ihmiset siten kuin Jeesus heidät näkee. Jumalan luomina, lunastamina, rakastamina, arvokkaina yksilöinä. Pyydän Jeesuksen rakkautta, että osaisin rakastaa. Ehkäpä sinäkin rukoilet tätä?

Tiina