2. Moos. 9, Jaak. 4

2. Moos. 9 Jaak. 4

Tänään jäin taas pohtimaan maailman rakastamista. Mitä sinä ajattelet sen tarkoittavan? Mikä on sallittua ja missä kulkee rajat, mikä ei enää olekaan oikein?
 
Tässä Jaakob käyttää voimakkaita sanoja, jos joku rakastaa maailmaa tai on maailman ystävä niin hän on Jumalan vihollinen. Jumala haluaa niin kovasti olla elämässäni tärkeintä ja elämäni keskipisteessä, että hän on minusta mustasukkainen. 
 
Kyse on tärkeysjärjestyksestä. Kuka tai mikä on minulle tärkeintä tässä elämässä? Mitä rakastan eniten? Joskus hyväkin asia voi olla minulle tärkeämpi kuin Jumala. Voinko tehdä kaikki elämäni asiat yhdessä Jeesuksen kanssa ja ikään kuin tekisin ne Hänelle? Jollen voi tehdä kaikkea Jeesuksen kanssa, niin silloin ne asiat on viisainta karsia pois. 
 
Jumalan rakastaminen ei poista elämästäni mitään tärkeää. Kun elän elämääni lähellä häntä ja etsien ja kysellen Jumalan tahtoa, niin koen elämäni yltäkylläisenä ja merkityksellisenä. Olen silloin sillä paikalla, jolle hän on minua suunnitellut ja elämässäni lopulta kaikki kääntyy parhain päin. Jumalan tahdon tapahtuminen on kyllä parasta, mitä meille tässä elämässä voi tapahtua. Sitä on tänäänkin hyvä ja turvallista etsiä ja kysyä. 

Tiina