2. Moos. 24, Joh. 6

2. Moos. 24 Joh. 6

Kertomus, jossa Jeesus ruokkii viidellä leivällä ja kahdella kalalla viisituhatta miestä ja lisäksi toisen mokoman naisia ja lapsia, on ainut kaikissa neljässä evankeliumissa kerrottu tunnusteko. Sen vuoksi sitä voidaan pitää Jeesuksen tunnusteoista merkittävimpänä.

Kun Jeesus kysyi opetuslapsiltaan, mistä nälkäiseksi käyville ihmisjoukoille saisi ostettua syötävää, Filippus otti heti esille laskimen ja selvitti, ettei edes kahdensadan päivän palkka, kaksisataa denaaria, riittäisi ihmisten tarvitseman ruokamäärän ostamiseen. Andreas sen sijaan oli kulkenut ihmisjoukossa ja havainnut, että paikan päällä olevilla ihmisillä oli resursseja, joiden perään Jeesus kyseli. Ainakin pikkupoika, jolla oli eväänä viisi ohraleipää ja ja kaksi kalaa.

Filippus, Andreas ja muut opetuslapset sekä koko kansanjoukko saivat unohtumattoman opetuksen. Kun pienen pojan vaatimattomat eväät annettiin Jumalalle, Jumala ruokki niillä tuhansia ihmisiä. Ruokkimisihme ei ollut silmänkääntötemppu, ja siitä todisteena olivat jäljelle jääneet kaksitoista korillista leipää.

Mikä on se vähä, jota sinä ja minä suojelemme omassa ”nyssäkässämme”?  Jumala voi ottaa käyttöönsä senkin ja moninkertaistaa sen tuoman siunauksen.

Heli