2. Moos. 26, Joh. 8

2. Moos. 26 Joh. 8

”Kun he tiukkasivat häneltä vastausta, hän suoristautui ja sanoi: »Se teistä, joka ei ole tehnyt syntiä, heittäköön ensimmäisen kiven.”.” (Joh. 8:7)

Apostoli Paavali vahvistaa Jeesuksen opetuksen, kun hän kirjoittaa siitä, miten ”kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat vailla Jumalan kirkkautta” (Room. 3:23). Synti istuu meissä ihmisessä hyvin tiukassa. Oma lukunsa on, että naapurin synnit on paljon helpompi nähdä kuin omat synnit. Tuomitsevaa asennetta toista ihmistä kohtaan ei yleensä tarvitse kovin syvältä itsestään lähteä etsimään. Toisten syntien tarkkailusta ja tuomitsemisesta Jeesus varoittaa vuorisaarnassaan (Matt. 7:1-5).

Ellemme usko Jeesukseen, kuolemme synteihimme (Joh. 8:24). Jeesus kutsuu meitä valoon (Joh. 8:12) ja vapauteen (Joh. 8:31-32).

Auta, Jeesus, uskomaan sinuun! Auta elämään valossa ja vapaudessa, jotka sinä annat ja vaikutat!

Pekka