2. Moos. 29, Joh. 11

2. Moos. 29 Joh. 11

”Jeesus sanoi: »Minä olen ylösnousemus ja elämä. Joka uskoo minuun, saa elää, vaikka kuoleekin, eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole. Uskotko tämän?»” (Joh. 11:25-26)

Perheessämme on vakiintunut tapa, että kuolemantapauksen kohdatessa kirjoitamme yleensä edellä mainitun Raamatunkohdan adressiin tai kukkalaitteeseen. Kyseiset jakeet ovat mielestämme hyvin lohdullisia ja rohkaisevia. Niissä tiivistyy myös hyvin se, mikä kristinuskossa on kaikkein keskeisintä. Niissä tulee myös hyvin esille iankaikkisen elämän ja jälleennäkemisen toivo. Lähes joka kerta näitä jakeita kirjoittaessamme mietimme myös sitä, miten ihmiset, jotka eivät tunne Jeesusta, voivat kohdata maallisen elämän päättymisen ilman tätä toivoa.

Kiitos, Jeesus, siitä, että sinä olet ylösnousemus ja elämä! Kiitos iankaikkisen elämän ja jälleennäkemisen toivosta!

Pekka