2. Moos. 31, Joh. 13

2. Moos. 31 Joh. 13

”Minä annan teille uuden käskyn: rakastakaa toisianne! Niin kuin minä olen rakastanut teitä, rakastakaa tekin toinen toistanne. Kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni, jos te rakastatte toisianne.»” (Joh. 13:34-35)

Minkälainen on Jeesuksen seuraajien todistus? Olemmeko pystyneet noudattamaan Jeesuksen antamaa käskyä? Historia kertoo valitettavasti siitä, ettei tämä ole kaikin ajoin eikä kaikkialla onnistunut. Se lienee hyvin inhimillistä, koska Jeesuksen seuraajatkin ovat syntisiä ja vajavaisia ihmisiä, joiden yhteiselo ei aina ole helppoa.

Jeesus laittaa kuitenkin riman hyvin korkealle tässäkin kohtaa. Me emme sitä pysty omassa voimassamme ylittämään. Vain Jeesuksen lähettämä puolustaja, Pyhä Henki, voi muuttaa meidän sydämiämme niin, että toimintamme motiivina on Jumalan vaikuttama rakkaus. Tähän rakkauteen kuuluu keskeisesti se, että olemme valmiita palvelemaan toisiamme ja myös kaikkia ihmisiä niillä lahjoilla, joita Jumala on meille antanut (vrt. 2. Moos: 31: 1-11).

YouTubesta löytyy Exitin esittämä laulu ’Rautalankaa’, jonka Jari Levy on säveltänyt ja sanoittanut. Jos sinulla on aikaa, voit sen googlettaa ja kuunnella. Joskus ja itse asiassa aika usein täytyy rautalangasta vääntää se tosiasia, että Jeesus on kutsunut meitä rakastamaan ja palvelemaan toisiamme.

Siunattua ja Pyhän Hengen täyttämää Herran päivää meille kaikille!

Pekka