2. Moos. 33, Joh. 15

2. Moos. 33 Joh. 15

2 Ms 33

Kansa sai käskyn lähteä liikkeelle. Haluan tänään rukoilla kuin Mooses jakeessa 15: ” Ellet sinä kulje kanssani, älä vie meitä täältä”. Mooses sai vahvistuksen ja vastauksen rukoukseensa. Johdatusta voi pyytää rohkeasti suoraan Jumalalta tällekin päivälle.

Joh. 15

Tästä luin kuin ensimmäistä kertaa jakeen 20 loppuosan: ”Jos he ovat noudattaneet minun sanaani, he noudattavat myös teidän sanaanne.” Tämähän on vahva lupaus evankeliumin julistamiseen. Jeesus myös opetti, että uskovat joutuvat vainoamisen kohteeksi. Nämä kaksi asiaa liittyvät kai yhteen: kun sana vaikuttaa toivotulla tavalla, oheisvaikutuksena voi olla vaino tai ainakin vastustus. Juuri luin, kuinka Kiinassa köyhät kristityt joutuvat sosiaaliturvan ulkopuolelle. Jeesus auta siellä, tee ruokkimisihmeitä nälkäisille ja varjele omiasi.

Pirkko