2. Moos. 34, Joh. 16

2. Moos. 34 Joh. 16

2 Ms 34

Herra antoi uudet laintaulut aiemmin Mooseksen turhauman ja tuohtumuksen takia särkyneiden tilalle. Herra uudisti liittonsa. Tämä ilmiö on armahtavan Isämme toiminnan malli. Hän uudistaa ja antaa uutta sen tilalle, mitä me olemme tunaroineet ja tuhonneet. Viedään Jeesukselle tänäänkin kaikki sotkumme ja epäselvät asiat sellaisinaan.

Joh 16

Jo luvussa 14 oli opetusta Pyhästä Hengestä, tässä luvussa Jeesus jatkaa opettamista Totuuden hengestä. Lohduttavaa ja innostavaa on lukea Pyhästä Hengestä, vaikka ymmärrykseni riittää vain osittain. Tuskin opetuslapsetkaan ymmärsivät kaikkea Jeesuksen opettaessa, mutta asia jäsentyi aikaa myöten, kun Pyhä Henki toimi ja tuli tutummaksi apostolien tehtävän aikana. Elämme Pyhän Hengen yhteydessä, mitähän tänään kuulemme tai saamme.

Pirkko