2. Moos. 35, Joh. 17

2. Moos. 35 Joh. 17

2 Ms 35

Sapattikäsky kansalle oli melko tiukka, sen rikkominen oli vakavaa. Nykyisessä maailman menossa tämä ihmetyttää. Jostain syystä tämä oli tärkeä asia. Itse havahduin kerran, ettei minulla ole lepopäivää, kaikille päiville oli jäänyt lähtemistä jonnekin ja jotakin puuhaa. Muokkasin sitten aikatauluja niin, ettei lauantaihin jäänyt mihinkään lähtemistä, siivousta eikä aikataulua. Ratkaisu helpotti elämää ja toi levollisuutta.

Tässä luvussa kehotetaan kansaa antamaan materiaalia ilmestysmajan rakentamista varten. Olen vaikuttunut siitä, ettei tarvinnut muuta kuin antaa materiaalit, tekijät ja rakentajat olivat erikseen. Meillä tämän voisi ajatella todentuvan niin, että lahjoitamme kymmenykset seurakunnalle, sitten seurakunnan johtaja ja taustayhdistyksen hallitus hyväksyy, mitä ”materiaalilla” tehdään ja missä järjestyksessä.

Joh 17

Jeesuksen ylimmäispapillinen rukous, kommentoi tässä sitten. Jeesus rukoilee itsensä puolesta, opetuslapsen puolesta ja kaikkien uskovien puolesta. Jeesus rukoili ja rukoilee meidänkin puolesta, että olisimme yhtä. Jeesusta ei voi mikään hengellinen ryhmittymä omia. Raamattua lukiessa on hyvä muistaa, että sama Raamattu on kaikilla kristityillä, olkoonkin tulkintoja ja käännöksiä, paluu Sanaan, perusteisiin on mahdollista kaikille. Ihmisen luomat kotkotukset voi ohittaa ja samalla saa huomata olevansa yhtä niiden kanssa, joille Jeesus on Herra.

Pirkko