2. Moos. 37, Joh. 19

2. Moos. 37 Joh. 19

2 Ms 37

Ilmestysmajan puurakenteissa käytettiin akaasiapuuta. Luin kommentaarista, että se oli ainut puulaji, jota autiomaassa oli käytettävissä. Puulaji on ilmeisesti myös kovaa. Käytettiin siis sitä, mitä oli saatavilla. Jumalan ”rakennuksiin” käytetään sitä, mitä on olemassa ja käytettävissä. Joskus on helppo ajatella, että voisin kyllä, jos olisi sitä ja tätä, jos olisin sellainen tai tällainen, jos ei puuttuisi sitä ja tätä. Rakennetaan sillä, mitä on. Olemme kukin tärkeitä ”lautoja, kultaa tai kangasta” seurakunnan rakentumiseksi. Rohkeasti eteenpäin ja asettumaan seurakuntaan, vaikkapa kohtaamisryhmään.

Joh 19

Jeesuksen kärsimystie jatkuu ristille. Jeesusta ruoskittiin ja lopulta ristiinnaulittiin. Pohdin, millaista on olla työssä, jossa pitää olla väkivaltainen, käskettynä totella ylempäänsä. Tässä sotilaat ristiinnaulitsemisen jälkeen vielä jakoivat Jeesuksen vaatteet ja heittivät yhdestä vaatekappaleesta arpaa. Olikohan tuo tapa ja sitä kautta saatiin palkan päälle bonusta. Vai oliko kyseessä symbolinen tapa, jolla viedään viimeinenkin ihmisyyden ripe, vaatteet. Miltähän tuntui kotona ripustaa kuivumaan ristiinnaulittujen vaatteita? Miten työvuoron jälkeen nukutti, miten puolisona oleminen ja vanhemmuus sujuivat? Herra armahda. He eivät tiedä, mitä tekevät, niinhän Jeesuskin sanoi.

Pirkko