2. Moos. 38, Joh. 20

2. Moos. 38 Joh. 20

2 Ms 38

Laskelmat ilmestysmajan rakentamisesta tehtiin vasta nyt, kun rakennustyö oli jo pitkällä. Leeviläiset olivat pitäneet listaa käytetyistä tarvikkeista ja tekijöitäkin mainitaan. Uusitestamentillisen seurakunnan aikana Jumala pitäköön kirjaa, mitä olemme seurakuntana saaneet kokoon, mitä saaneet aikaiseksi ja mihin vaikuttaneet. Me emme nimittäin itse sitä syvimmiltään tiedä. Voimme vain olla osana Jumalan rakennustyötä ja pyytää johdatusta. Jeesus, mitä tänään.

Joh 20

Pysähdyttävää on, että Johannes toteaa jakeessa 30, että Jeesus teki paljon muitakin tunnustekoja opetuslasten nähden kuin mitä tähän evankeliumin kirjaan on kirjoitettu. Opetuslapset olivat aikanaan silminnäkijöitä paljossa ja näissä evankeliumeissa kerrotaan osittain, mitä he näkivät ja kokivat.  Johanneksen viesti on, että uskoisimme Jeesuksen olevan Kristus, Jumalan Poika ja että häneen uskomalla meillä olisi elämä hänen nimessään (31).  Elämä hänen nimessään antaa tarkoituksen ja syvän sisällön elämälle sekä vie paljon huolta pois. Kiitos Jeesus.

Pirkko