Tiedotusposti

Hei,

ensi sunnuntaina 23.8. klo 17 on KohtaamisPaikan NettiKirkko You tube -kanavalla KohtaamisPaikka Jyväskylä. NettiKirkon jälkeen on KirkkoKahvit Jitsi Meet -sovelluksen huoneessa KohtaamisPaikkaKirkkoKahvit. Olemme siellä mukana. Kirkkokahveilla on mahdollisuus rupatella vapaammin ja kysellä KohtaamisPaikan syyskaudesta. NettiKirkon puheen aiheena on KohtaamisPaikan työnäky.

Kokoontumisrajoitukset vaikuttavat Kaupunginkirkon messujen ja Kristillisellä koululla pidettävien BrunssiKirkkojen toteutukseen. Kehitämme eräänlaista hybridimallia, joka mahdollistaa mukanaolon sunnuntaisin myös netin kautta. Alfa ja osa pienryhmistä kokoontuvat netin avulla. Poikkeusolot saattavat kestää pitkäänkin ja siksi meidän on pystyttävä muuntautumaan joustavasti erilaisiin tilanteisiin. 

Saamme palkkatuen avulla Mervi Karikon tästä päivästä alkaen vuodeksi eteenpäin puolipäiväisesti tekemään työtä erityisesti maahanmuuttajien parissa. Rukoillaan Mervin ja maahanmuuttajatyön puolesta. 

Syyskauden alkupuoli on KohtaamisPaikassa aikaa, jolloin tiimejä kootaan ja vastuunkantajia rekrytoidaan. Uusia ihmisiä on tulossa mukaan ja monia on puolestaan muuttanut kesän aikana muualle maahan. Mielessäni on ollut viime sunnuntain tekstissä mainittu kertomus Eliasta Sarpatin lesken kotona, 1 Aik 17. Jumala teki valtavan ihmeen keskellä kuivuutta pitämällä huolta niin Eliasta kuin leskestä ja tämän pojasta. Ihme käynnistyi siitä, että leski teki Elian pyynnöstä viimeisistä jauhoista ja öljystä leivän Elialle. Sen jälkeen öljy ja jauhot eivät loppuneet astioista, vaan niistä riitti leipien tarpeiksi niin kauan kuin kuivuutta riitti.

Kertomus muistuttaa Jeesuksen kehotuksesta etsiä ensin Jumalan valtakuntaa ja hänen tahtoaan, niin kaikki muu annetaan sen myötä. Tätä voi soveltaa niin itse kunkin omaan elämään kuin KohtaamisPaikkaan. Jumalalla on antaa tiloja, varoja, ihmisiä oikeille paikoilleen, armolahjoja ja hengellistä jaettavaa. Jumalan valtakunnan etsiminen ensin ja sen myötä kaikki muu! Vaikka seurakunnan rakentaminen on toisaalta hyvin käytännöllistä ja usein keskeneräistä  hommaa, niin Elian elämän esimerkki rohkaisee tosi paljon. Me voimme itse kukin olla osa tuota Jumalan ihmettä tässä ajassa.

Siunausta sinulle!
Mika ja Tiina