Ps. 3, 1. Joh. 4

Ps. 3 1. Joh. 4

Jos olet kärsinyt unettomista öistä viimeisen puolen vuoden aikana, et ole yksin. Stanfordin yliopiston teettämän tutkimuksen mukaan jopa 37 prosenttia suomalaisista kärsii unettomuudesta vähintään kolmena yönä viikossa (Kaleva, 3.2.2014). Itsellänikin on ollut unettomia öitä useista eri syistä: mm. suorituspaineiden ja ihmissuhteiden takia. Olen saanut usein näihin tilanteisiin lohtua psalmista 3. Paitsi että psalmi puhuu levollisesta nukkumisesta Herran suojeluksessa, se myös lupaa, että Jumala pitää puoliani elämän vaikeissa tilanteissa. Mikäli uni ei meinaa tulla, voi yön pimeydessä hengitellä rauhallisesti syvään ja kertailla psalmin kauniita sanoja: ”Minä huudan avukseni Herraa, ja hän vastaa minulle pyhältä vuoreltaan. Minä menen levolle ja nukahdan, sitten herään taas aamuun. Koko yön Herra suojelee minua.”

Johanneksen kirjeen neljännen luvun alussa puhutaan vääristä profeetoista. Väärien profeettojen tunnistamiseksi meidän tulisi tarkistaa, millainen suhde profeetalla ja hänen levittämällään opilla on Jeesukseen. Törmäsin hiljattain termiin progressiivinen kristillisyys, jonka joissakin piireissä ajatellaan, että opetuslapset keksivät Jeesuksen kuolemalle merkityksen syntien kantamisesta jälkeenpäin, koska halusivat kunnioittaa tärkeää opettajaa. Vaikka olen nähnyt monenlaista kiistoja eri seurakunnissa mm. kasteesta, naispappeudesta, savulaitteiden käytöstä, käsien kohottamisesta ja ehtoollisesta, en ole koskaan halunnut tulla siihen johtopäätökseen, että pitäisin ihmisiä aukottomasti harhaoppisina. Mutta nyt kun joku sanoi itseään kristityksi, vaikkei uskonut Jeesuksen neitseelliseen syntymään tai syntien sovittamiseen, tulin siihen lopputulokseen, että vaikka tämän ihmisen taivaspaikasta en voi tietää, meidän termeillämme mitattuna en voi pitää häntä enää kristittynä. Jeesus on se juttu! Älä ikinä luovu hänestä. ”Joka tunnustaa Jeesuksen Jumalan Pojaksi, hänessä Jumala pysyy, ja hän pysyy Jumalassa.”

Esteri