Ps. 21, Ilm. 14

Ps. 21 Ilm. 14

Ps. 21 Kuninkaan menestys

Nyt riemuitaan rukousvastauksista! Daavid on onnellinen! Hän osaa kuvata iloaan monipuolisesti ja yksityiskohtaisesti. Jumala on auttanut häntä elämän eri alueilla ja siunannut täyttämällä hänen hartaimmat toiveensa. Siitä osataan iloita myös yhdessä:”Laulaen ja soittaen me ylistämme sinun suuria tekojasi” (14).

Heräsi ajatus mieleen, että jos minulla olisi kuninkaan tavoin kaikki mitä toivon, olisinko silloin tyytyväinen ja onnellinen? Jos minulla olisi vielä enemmän ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa niin riittäisikö se? Kyllä se varmaan lisäisi vielä iloa elämään, varsinkin jos sen kokisi Jumalan antamana lahjana. Meitä ei kuitenkaan kehoteta näkemään vaivaa maallisen hyvän eteen, vaan etsimään Jumalan valtakuntaa ja tahtoa ja iankaikkisesti pysyvää. Suurta iloa saa myös antaessaan omastaan! Jakeessa 7 löytyy kestävä ilon ja riemun lähde, joka on Jumalan läsnäolo! Jumalan tunteminen riittää!

Sun läsnäolossas mun sydän huokaisee, ei kaltaistas oo, ei kaltaistas oo”…

Juha