Ps. 23, Ilm. 16

Ps. 23 Ilm. 16

Ps. 23 Herra on minun paimeneni

Ristin juurelta siirrytään vertauskuvaan, jota myös Jeesus käytti Joh 10:ssä. Tämä psalmi on varmaan yksi kaikkien tunntetuimmista ja rakkaimmista, eikä syyttä. Siinä vakuutetaan Jumalan henkilökohtaista huolenpitoa ja ohjausta joka hetki. Hyvä Paimen on läsnä ja lähellä eikä koskaan hylkää. Hän tietää mitä tarvitsen ja kaipaan. Jumalan lapsena ja Hyvän Paimenen lampaana voin omistaa tämän Psalmin henkilökohtaisesti ja hyräillä sitä tarpeen vaatiessa tai ihan vain omaksi iloksi! Muistan kuulleeni, että koska Psalmit ovat lauluja ja runoutta, ei niitä välttämättä kannata ruveta liikaa analysoimaan, vaan lukea niitä vaikka ääneen antaen Sanan upota sydämeen!

Lähtekäämme  Hyvän Paimenen seuraan: ”Hän kutsuu lampaita nimeltä ja vie ne laitumelle” (Joh. 10:3). Minä olen hyvä paimen. Minä tunnen lampaani ja ne tuntevat minut” (Joh. 10:14).

Juha