Ps. 24, Ilm. 17

Ps. 24 Ilm. 17

Ps. 24 Kohotkaa korkeiksi portit!

Tuli mieleen Kristuksen toinen tuleminen, ja kun tarkistin, niin adventin aikaan luetaan tätä Psalmia kirkossa. Toisena adventtina odotellaan saapuvaa kuningasta ja Jumalan valtakunnan kunniaa. Vähän aiemmin on tuomiosunnuntai, joka muistuttaa viimeisestä tuomiosta, jolloin Jumalan oikeudenmukaisuus toteutuu ja paha saa palkkansa. Jeesuksen tullessa kuninkaana kaikki joutuvat tuomarin eteen tilille.

Luvussa kysytään aiheellisesti, että kuka saa nousta Herran vuorelle ja astua pyhään paikkaan. Kenelle Herra suo siunauksensa ja kenet katsoo vanhurskaaksi? Vastauskin on odotettu:”Se, jolla on viattomat kädet ja puhdas sydän” (3).

Minä haluan liittyä jakeen 6 porukkaan pyrkimään Jumalan luo ja etsimään Jumalan kasvoja! Minullahan ei ole tosin muuta tarjolla syntieni lisäksi kuin Jeesus, mutta onneksi se riittää Raamatun mukaan:”Tämän minä olen kirjoittanut teille, jotka uskotte Jumalan Pojan nimeen, tietääksenne, että teillä on iankaikkinen elämä” (1. Joh. 5:13).

Juha