Ps. 26, Ilm. 19

Ps. 26 Ilm. 19

26 Herra, hanki minulle oikeutta

Jotenkin tuntuu aluksi hankalalta ymmärtää tuota viattomuutta ja nuhteettomuutta, johon Daavid tässä tuo esille vähän kuin itsekehuna. Sillä olemmehan kaikki syntiä tehneet ja Jumalan kirkkautta vailla Room 3:23 mukaan. Toisaalta Daavid on täysin avoin Herransa edessä antaen luvan tutkia ja koetella omaa sydäntä ja ajatuksia (2), ja pyytää armoa ja pelastusta kiitoksen kanssa! Jumalasuhteeseen kuuluu myös sana rakkaus, joka kohdistuu Jumalan kirkkauden asuinsijaa, temppeliä kohtaan. Daavid oli varmaan sinut itsensä ja Jumalansa kanssa.

Paavali kilvoittelee myös tämän tärkeän asian kanssa:” Siksi teen kaikkeni, että minulla olisi puhdas omatunto Jumalan ja ihmisten edessä” (Apt. 24:16).

Voisiko olla niin, että kumpikin edellinen uskon sankari on oppinut elämään armon varassa, armahdettuina syntisinä, jota asemaa moni muukin haikailee. On hienoa, jos saan kokea olevani Vapahtajan kanssa vapaa syyllisyydestä ja häpeästä. Tämä on se kasvuprosessi, jossa varmaan kaikki olemme mukana loppuun saakka. Jeesus on sovittanut syntimme ja hän tuo sydämeen rauhan uskon kautta. Meitä kehotetaan myös tunnustamaan syntimme, jotta voimme kokea Jumalan anteeksiannon ja Jumalan puhdistavan työn. (1 Joh 1:9)

Juha