Ps. 27, Ilm. 20

Ps. 27 Ilm. 20

Olen alkanut lukea Ilmestyskirjaa siten, että se kuvaa Jumalan valtakunnan lopullista voittoa. Kyseessä on enemmän uuden alku kuin kaiken loppu. Jumala hallitsee tapahtumien kulkua, vaikka kirjan yksityiskohtia on vaikea tulkita. Minulla ei ole varmaa käsitystä tulevien tapahtumien järjestyksestä, mutta sen sanon varmuudella, että Jumala hallitsee tapahtumia.

Luvussa 20 käy ilmi, että meiltä näkymättömissä käydään taistelua. Saatana pyrkii hajottamaan ja asettaa kyseenalaiseksi Raamatun ja uskomme Jeesukseen. Jotkut joutuvat lopulta kärsimään jopa marttyyrikuoleman, 20:4. Meillä on tällä hetkellä varsin turvalliset oltavat, mutta tiedämme hyvin, että kristityksi tunnustautuminen on monissa maissa hengenvaarallista. 

Syntiinlankeemuksen yhteydessä Saatana kyseenalaisti Jumalan antamat ohjeet ja vääristeli niitä. Jumala oli kieltänyt syömästä vain yhdestä puusta, mutta Saatana käänsi tämän päälaelleen. Se sai asian kuulostamaan siltä, että Jumala olisi kieltänyt syömästä mistään puutarhan puusta. 

Jeesuksessa meillä on yksinkertainen ja selkeä totuus. Hänessä ei ole pimeyden häivää, 1 Joh 1:5. Hän pitää omistaan kiinni loppuun saakka, Joh 10:28-29.

Liitän tällä viikolla Psalmeista lupauksen tai rukouksen kullekin päivälle.

Ps 27:4

Yhtä minä pyydän Herralta, yhtä ainoaa minä toivon: että saisin asua Herran temppelissä kaikki elämäni päivät! Saisin katsella Herran ihanuutta hänen pyhäkössään ja odottaa, että hän vastaa minulle.

Mika