Ps. 28, Ilm. 21

Ps. 28 Ilm. 21

Uusi Jerusalem on mahtava paikka. Jos sitä yrittää hahmottaa meidän maailmamme mitoilla, niin sen yksi kulma voisi olla Helsingissä ja toinen Gibraltarilla. Kaupungin korkeus on valtava, sillä se on 2 km korkea. Kaupunki on kuution muotoinen. Taivas ja maa ovat yhtä uudessa Jerusalemissa. Kaupunki on niin iso, että väkeä sinne mahtuu aivan valtavasti.

Tämä luku on rohkaisevaa luettavaa. Kuolemaa ei enää ole, kaikki luodaan uudeksi. Yksi kielikuva, joka kulkee läpi Ilmestyskirjan, on kuva hääjuhlasta. Siihen liittyy paljon iloa. 

Luvun lopussa on mielenkiintoinen maininta siitä, että kaikki kansojen kalleudet ja ihanuudet tuodaan kaupunkiin. Epäilemättä jotain Suomestakin on mukana. Mitähän tuttua sieltä tuleekaan löytymään? 

Ps 28:6-7

Kiitetty olkoon Herra! Hän on kuullut avunpyyntöni. Herra on minun voimani ja kilpeni, häneen minä luotan. Minä sain avun, ja minun sydämeni riemuitsee, minä laulan ja ylistän Herraa.

Mika