Ps. 30, Matt. 1

Ps. 30 Matt. 1

Matteuksen alussa oleva sukuluettelo voi tuntua meistä turhalta luettelolta, mutta on ollut ilmeisen tärkeä monille muista taustoista tuleville lukijoille.. Jeesuksen syntymä tapahtui osana Jumalan pitkää suunnitelmaa. 

Joosefin asenne on koskettava. Hänelle oli varmaan aikamoinen prosessi tajuta Marian olevan raskaana. Joosef ei halunnut asettaa Mariaa kyseenalaiseen valoon, vaan oli valmis purkamaan kihlauksen kaikessa hiljaisuudessa. Jumala huomasi Joosefin ajatuksen ja lähetti enkelin Joosefin luokse. Jumala oli puhunut Marialle jo aiemmin ja nyt Hän puhui Joosefille. Joosef toimi saamiensa ohjeiden mukaan ja otti Marian vaimokseen. 

Kiinnitin huomiota siihen, että kirja on nimetty evankeliumiksi Matteuksen mukaan. On olemassa vain yksi evankeliumi Jeesuksesta Kristuksesta, mutta Ut:ssa on neljän eri kirjoittajan esittämänä kuvattu Jeesuksen elämän tapahtumat ja opetukset. Ne ovat neljä erilaista näkökulmaa samaan asiaan. Matteuksen erityispiirre on siinä, että hän kirjoitti erityisesti juutalaisia silmällä pitäen. Siksi Matteuksella on paljon viittauksia Vt:n, kuten jae 23.

Jeesus on Jumala meidän kanssamme, 1:23. Tässä riittää ihmettelemistä ja ylistämistä yhä uudestaan!

Ps 30:12-13

Sinä muutit itkuvirteni karkeloksi, riisuit yltäni suruvaatteen ja puit minut ilon pukuun. Siksi minä laulan sinulle kiitoslaulun, laulan koko sydämestäni enkä vaikene. Herra, minun Jumalani, sinua minä ylistän nyt ja aina.

Mika