Ps. 33, Matt. 4

Ps. 33 Matt. 4

Matteuksen luvussa Jeesuksen julkinen toiminta alkaa. Hänen sanomansa kiteytyi jakeeseen 17: ”Kääntykää, sillä taivasten valtakunta on tullut lähelle.” Vanhan testamentin lupaukset kävivät toteen Jeesuksessa. Minulle tämä Jeesuksen julistus puhuu siitä, että Jeesus ei ole kaukana. Hän on niin lähellä, että ihmisen elämä voi muuttua ja saada uuden suunnan. Silloin kun ihminen kääntyy Jeesuksen puoleen, niin Hän on heti kuulemassa. Ihminen voi kääntyä Jeesuksesta pois, mutta kauas hän ei pääse. Jeesus on lähellä, kuiskauksen tai huudon etäisyydellä.

Luvun loppuosassa Jeesuksen sanotaan julistaneen ilosanomaa Jumalan valtakunnasta ja tehneen sen myös tiettäväksi parantamalla ja vapauttamalla ihmisiä. Jeesus sanoi toisaalla olevansa elämän leipä ja osoitti sen käytännössä tekemällä ruokkimisihmeen. Tai Jeesus sanoi olevansa ylösnousemus ja elämä ja osoitti sen käytännössä herättämällä Lasaruksen kuolleista. Siksi on tärkeää, että kun me opetamme Jeesuksesta, niin liitämme siihen mahdollisuuden saada rukousta ja kokea eri tavoilla Jeesuksen elävän tänäänkin.

Ps 33:20-22

Me odotamme hartaasti Herraa, hän on meidän turvamme ja kilpemme. Hän on meidän sydämemme ilo, hänen pyhään nimeensä me luotamme. Herra, tue meitä uskollisesti, kun me panemme toivomme sinuun.

Mika