Ps. 34, Matt. 5

Ps. 34 Matt. 5

Tänään aloitamme Vuorisaarnan lukemisen. Päivän Matteuksen luvussa on paljon asiaa. Mitä sinä jäit tänään miettimään?
 
Minä pysähdyin luvun loppuosassa ajatukseen siitä, että Jeesus kutsuu rakastamaan – myös vihamiehiä. ”Teille on opetettu: Rakasta lähimmäistäsi ja vihaa vihamiestäsi. Mutta minä sanon teille: rakastakaa vihamiestänne ja rukoilkaa vainoojienne puolesta…” Matt 5:43,44. Jeesus heittää aikamoisen haasteen. Rakastaa kaikkia, myös niitä ihmisiä, jotka ovat minulle vaikeita.
 
Jatkojakeissa kerrotaan, että Jumala antaa auringon paistaa kaikille, niin hyviksille kuin pahiksillekin. Lopulta olemme hänen silmissään kaikki samalla puolella, pahiksia. Me ihmiset luokittelemmme helposti toisemme eri kategorioihin. Milloin milläkin perusteella jakaudumme leireihin ja olemme tukkanuottasillamme toistemme kanssa. Mutta meillä ei Jumalan edessä ole valtaa eikä lupaa erotella eikä tuomita toinen toisiamme. Olemme Jumalan, Luojamme silmissä, kaikki samassa veneessä. Olemme kaikki Jeesuksen sovittamia ja lunastamia. Tarvitsemme anteeksiantamusta, mikä Jeesuksen sovitustyön tähden kuuluu meille kaikille. Myös sille vihamiehelle tai sille vainoajalle. Tai sille, jota minun on vaikeaa kestää. Ihan yhtä paljon kuin minullekin.
 
Ehkäpä se, että olen Jumalan edessä samalla viivalla myös sen ihmisen kanssa, josta minun on vaikea luontaisesti pitää, tai myös sen, joka on minua loukannut, voi auttaa tässä. Voin kääntyä Jumalan puoleen, pyytää anteeksi kovuuttani ja rakkaudettomuuttani. Pyytää rakkautta kohdata ja siunata myös niitä, minulle vaikeita lähimmäisiäni. Pyytää Pyhää Henkeä täyttämään sisimpäni rakkaudella, että voisin rakastaa. 
 
Ehkäpä tänään on hyvä rukoilla yhdessä Herran siunausta, yhteisesti meille kaikille myös meidän vihamiehillemme ja niille, jotka meitä vainoavat.
”Herra siunaa meitä ja varjele meitä. 
Herra kirkasta kasvosi meille ja ole meille armollinen. 
Herra käännä kasvosi meidän puoleemme ja anna meille sinun rauhasi….tähän kohtaan voit vielä lisätä nimeltä ne, joita erityisesti tänään haluat siunata. Ehkäpä sen vaikean henkilön nimen …
Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Amen”
 

Tiina