Ps. 38, Matt. 9

Ps. 38 Matt. 9

Jeesus jatkaa ihmisten joukossa. Hän kohtaa taas monia sairaita. Parantaa halvaantuneen miehen, halvaantunut parantuu sekä hengellisesti saaden anteeksi että fyysisesti pystyen taas kävelemään. Anteeksisaaminen ja syyllisyydestä vapautuminen oli vielä paljon syvempi parantuminen kuin fyysinen parantuminen. Jeesus herättää kuolleista Jairoksen tyttären. Parantaa kaksitoista vuotta sairastaneen naisen. Kaksi sokeaa saavat näkönsä. Mykkäkin vapautuu ja alkaa puhumaan. Jeesus kutsuu Matteuksen seuraansa ja vierailee tämän kodissa ja tapaa samalla yleisesti hyljeksittyjä ihmisiä. Siellä missä Jeesus liikkui, sattui ja tapahtui hyviä asioita. Jumalan valtakunta tuli näkyviin. 
 
Jeesuksen kävi sääliksi ihmisiä. Hän näki ympärillään niin paljon eri tavoin apua tarvitsevia ihmisiä. Hän tahtoi auttaa ja auttoikin. Jeesuksen tehtävään kuului myös se, että hän lähettää opetuslapset ihmisten joukkoon tekemään samoja asioita, mitä hän itsekin teki. Nyt hän alkoi valmistaa opetuslapsiaan seuraavaan vaiheeseen
julistamaan ilosanomaa Jumalan valtakunnasta ja parantamaan ihmisiä. Jeesus sanoi opetuslapsilleen: ”Satoa on paljon, mutta sadonkorjaajia vähän. Pyytäkää siis herraa, jolle sato kuuluu, lähettämään väkeä elonkorjuuseen.” Matt 9:37,38.
 
Sinut ja minutkin Jeesus kutsuu, varustaa ja lähettää näihin Jumalan valtakunnan hommiin. 

Tiina