Ps. 39, Matt. 10

Ps. 39 Matt. 10

Tänään Jeesus lähettää opetuslapset työharjoitteluun. Pareittain miehet lähetetään matkaan. Jeesus on heitä valmentanut kädestä pitäen ja nyt hän valtuuttaa heidät ja antaa heille voiman karkottaa saastaisia henkiä ja parantaa kaikkia tauteja ja vaivoja. Aika mielenkiintoinen toimenkuva. 
 
Jeesus antaa vielä käytännön ohjeita opetuslapsille. Hän puhuu pitkään siitä, etteivät kaikki tule ottamaan vastaan opetuslapsia eivätkä hyväksy heidän sanomaansa. Jeesus kehottaa opetuslapsia vain jatkamaan matkaa, jollei heitä hyväksytä. Mietin, että meidänkään tehtävä ei ole painostaa tai käännyttää ketään. Meidät on kutsuttu kertomaan Jeesuksesta, rakastamaan ihmisiä ja rukoilemaan puolestaan. Jokainen kuulija saa itse päättää, miten Jeesuksen kutsuun vastaa. Kaikki eivät sanomaamme halua kuulla ja vastaanottaa.
 
Jeesus puhuu myös siitä, että vainoa voi tulla. Hän rohkaisee opetuslapsia kestämään vainoa. Jeesuksen seuraajia on vainottu kautta vuosisatojen. Parhaillaankin n 260 miljoonaa Jeesuksen seuraajaa vainotaan. Meillä Suomessa tämä tuntuu välillä aika kaukaiselta. Maahanmuuttajien kautta olen kuullut tosia tarinoita siitä, miten Jeesuksen tähden voi joutua vainotuksi tai surmatuksi. Meillä Suomessa yleinen ilmapiiri on muuttunut viime aikoina paljon, perinteisen raamattukäsityksen mukaan eläviä ei haluta ymmärtää. 
 
Mutta Jeesus on tiennyt tämän jo etukäteen. Samalla kun hän rohkaisee opetuslapsiaan, niin hän rohkaisee meitäkin. Hän lupaa antaa tarvittaessa oikeita sanoja. Hän lupaa, että Isä pitää huolta. ”Varpusia saa kolikolla kaksi, mutta yksikään niistä ei putoa maahan, ellei teidän Isänne sitä salli. Teidän jokainen hiuskarvannekin on laskettu. Älkää siis pelätkö. Olettehan te arvokkaampia kuin kaikki varpuset.” Matt 10:29-31. 

Tiina