Ps. 40, Matt. 11

Ps. 40 Matt. 11

Tämän päivän Matteuksen luvun otsikkona on tuhannen taalan kysymys: Kuka Jeesus on? Olemme muutama viikko sitten aloittaneet Alfan ja ensimmäisellä kerralla pureuduimme juuri tähän aiheeseen. Kuka Jeesus on? 
 
Johannes Kastaja oli Jeesuksen serkku. Johanneksen kutsuna oli raivata tietä serkulleen, eli kertoa siitä, että Jeesus, luvattu Messias on tulossa. Mielenkiintoista, että hänen täytyi vielä tarkistaa, että onhan tämä Jeesus se luvattu tyyppi. Jeesuksen vastaus oli se sama kohta kirjoituksista, minkä hän oli lukenut ensimmäisessä julkisessa puheessaan Nasaretin synagogassa, Luuk 4:16-22. Tuo kohta on Jesajan kirjan 61. luvusta ja se on kirjoitettu jo n 700 v ennen Jeesuksen syntymää. Jeesuksen kohdalla nämä eivät olleet vain sanoja, vaan hän teki kaikkea tätä. Kaikki saattoivat nähdä ja kuulla, että Jeesuksen elämässä nämä lupaukset toteutuvat. Sokeat saavat näkönsä. Rammat kävelevät. Spitaaliset puhdistuvat. Kuurot kuulevat. Kuolleita herätetään. Köyhille julistetaan ilosanomaa. Johannes sai itse päätellä tästä, kuka Jeesus oikein on.
 
Monet Jeesuksen aikalaiset näkivät Jeesuksen teot ja kuulivat hänen puhuvan. Mutta eivät kaikki halunneet uskoa Jeesuksen olevan Jumalan poika, luvattu Messias. Vapahtaja. Kuka mistäkin syytä torjui Jeesuksen. Mitä sinä ajattelet Jeesuksesta? Kuka hän on sinulle? 
 
Kunpa mahdollisimman moni saisi kuulla sanoman Jeesuksesta ja turvaisi Häneen omana Vapahtajanaan ja löytäisi levon Jeesuksessa. Jeesus kutsuu meitä elämään lähellään: ”Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon. Ottakaa minun ikeeni harteillenne ja katsokaa minua: minä olen sydämeltäni lempeä ja nöyrä. Näin teidän sielunne löytää levon. Minun ikeeni on hyvä kantaa ja kuormani on kevyt.” Matt 11:28-30.

Tiina