Ps. 41, Matt. 12

Ps. 41 Matt. 12

Tämän päivän psalmi muistuttaa siitä että vaikka kaikki ihmiset hylkäisivät, niin Jeesus on aina kanssamme. Uuden testamentin luku sivuaa samaa aihetta: “Murtunutta ruokoa hän ei muserra, savuavaa lampunsydäntä hän ei sammuta.”

Näinä koronan toisen tulemisen aikoina, moni miettii kuolemaa tai sitä että jos vakavasti/pysyvästi sairastuu. Moni saattaa ahdistua siitä että sairastumisen myötä yhteiskunta, lähimmäiset, oma seurakunta jne. eivät pysty tai eivät halua auttaa.
Jos tällaisia ajatuksia alkaa pyöriä mielessä, niin helposti ajautuu siihen että minun täytyy omilla voimilla tehdä kaikki. Minun täytyy elää niin etten sairastu. Minun täytyy varautua niin että jos sairastun, niin minulla on keinot parantumiseen/selviytymiseen jne. Tästä syntyy helposti kierre jolla vakavia vaikutuksia.

Se että sairauden (tai kuoleman) välttelystä ei muodostu sairautta, meidän olisi hyvä kulkea päivittäistä elämäämme Jeesuksen kanssa. Tämä päivän raamatunkohdat myös kehottavat meitä pitämään huolta muista ihmisistä. Hyvä kysymys joka päivälle, mielellään monta kertaa päivän mittaan on kysyä: Mitä Jeesus tekisi tässä tilanteessa? Ja jos vastaus on omat voimat ylittävät, niin hyvä olisi rukoilla että Jeesus auta että osaan tässä tilanteessa toimia sen mukaan mitä Jumala on minulle antanut.
Aurinkoa elämääsi näin viikon alkuun 🙂

Tomppa